Sinkki ja seksihalut

Sinkillä on vaikutuksia yli 300 eri entsyymille elimistössä, ja alhainen taso voidaan yhdistää sukupuolivietin eli seksihalujen häviämiseen.

Kuten tässä artikkelissa tarkastelemme, sinkki antaa miehelle mahdollisuuden tuottaa testosteronia, joka on tärkein mieshormoni ja vaikuttaa seksuaalisen halun lisäksi kehon karvoitukseen, ääneen, lihasmassaan ja voimaan.

Sinkki on tärkeä mineraali, jota löytyy koko kehosta ja joka muun muassa varmistaa myös, että immuunijärjestelmä ja aineenvaihdunta toimivat kunnolla.

Tutkimus sinkistä ja miehistä

Se että ei seiso sekä halun puute ovat yleisiä seksuaalisia haasteita. Viime vuosina on kuitenkin nähty, että ongelma voi johtua sinkin puutteesta ja että alhainen testosteronitaso voi johtaa haasteisiin erektion suhteen.

Nuorilla miehillä vuonna 1996 tehdyssä tutkimuksessa sinkin ja testosteronitasojen välillä havaittiin selvä yhteys. Osallistujat laitettiin noudattamaan ruokavaliota, joka sisälsi hyvin vähän sinkkiä, ja lopulta heille kehittyi merkittävä sinkin puutos. Samaan aikaan testosteronitasot elimistössä laskivat lähes 75 prosenttia 20 viikon jälkeen pienestä sinkkimäärästä johtuen.

Samassa tutkimuksessa sinkkilisää tarkasteltiin myös vanhemmilla miehillä. Johtopäätös oli, että testosteronitasot yli kaksinkertaistuivat sinkin saannin avulla.

Tutkimukseen osallistuneet saivat 459 umol (30 mg) sinkkiä. T8-ravintolisä sisältää 20 mg sinkkiä.

Mikä on yhteys?

Sinkin ja testosteronin tarkkaa yhteyttä ei tunneta, mutta mineraali sinkki näyttää vaikuttavan kivesten soluihin, jotka tuottavat testosteronia. Tällä tavoin sinkki auttaa ylläpitämään normaalia testosteronitasoa veressä.

Joten sinkki on ehdottoman välttämätöntä keholle, sekä solujen jakautumisen että immuunijärjestelmän optimaalisen toiminnan kannalta. Sinkki myös varmistaa ruoan ja muiden ravintoaineiden hajottamisen kehossa entsyymien avulla.

Sinkkiä löytyy tietyistä elintarvikkeista, mutta myös ravintolisistä.

Koska sinkki vaikuttaa testosteronitasoon, sillä voi samanaikaisesti olla tärkeä tehtävä normaalin seksuaalisen halun ylläpitämiseksi. Tämä johtuu siitä, että libido ja testosteronitasot ovat läheisesti yhteydessä toisiinsa.

Sinkin puutteen vakavin seuraus on kasvun ja kehityksen heikkeneminen.

Näin sinkki toimii elimistössä

Sinkkiä on runsaasti miehen eturauhasessa (virtsarakon kaularauhanen) ja silmän suonikalvossa (choroidea). Elimistö ei pysty valmistamaan sinkkiä itse, joten on tärkeää saada sinkkiä ravinnon tai ravintolisän kautta. Vain 10-30 prosenttia syömästämme sinkistä imeytyy suolistossa.

Tämä hivenaine on tärkeä komponentti monissa kehon entsyymeissä, jotka ovat mm. osa proteiini-, hiilihydraatti- ja rasva-aineenvaihduntaa.
Sinkki stabiloi solun DNA:ta ja soluja ympäröiviä solukalvoja kehossa.

Löydät paljon sinkkiä eläinproteiineista, kuten lihasta, kalasta, munista ja maitotuotteista.

Hyvät sinkin lähteet : 

 • Osterit
 • Naudanliha
 • Ravut
 • Granola
 • Leipä
 • Sianliha
 • Pavut
 • Kana
 • Jogurtti
 • Pähkinät
 • Kaurapuuro
 • Ravintolisät

Sinkin päivittäinen saantisuositus

Aikuisille miehille suositeltu päivittäinen sinkin vuorokausiannos on 9 mg ja naisille 7 mg. 

Sinkki ravintolisä

T8 kattaa päivittäisen annoksen sinkkiä ja magnesiumia sekä B6-vitamiinia.

Sinkki auttaa ylläpitämään normaalia testosteronitasoa veressä, immuunijärjestelmän normaalia toimintaa, sekä myös normaalia hedelmällisyyttä ja lisääntymiskykyä. Magnesium ja B6-vitamiini auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta.

Kokeile T8 60 päivää

50% alennuksella nyt vain 17,25€

Kirjoita puhelinnumerosi

Sinut ohjataan tilauslomakkeeseen, joka on esitäytetty puhelinnumeroosi liittyvillä tiedoilla. Et tilaa vielä mitään.

Ei etukäteismaksua

Ei ostovelvoitteita

14 päivän peruutusoikeus

Ilmainen toimitus