Miksi miehet väsyvät iän myötä?

Voi olla monia syitä siihen, miksi energisyys laskee miehillä, mutta usein testosteronitasot ovat syy. Testosteronitaso laskee jo 30 ikävuodesta lähtien noin 1-3 prosenttia vuodessa.

Meillä kaikilla on päiviä, jolloin energiaa tuntuu olevan vähän, olemme väsyneitä ja voi olla vaikea nousta sohvalta.

Jos energisyyden puute kuitenkin vaivaa pitkään, voi olla syytä käsitellä asiaa. Usein syynä on elämäntapojen ja lääketieteellisten tekijöiden yhdistelmä.

Nukut koko ajan

Jos koet, että sinulla on hyvin vähän energiaa, saatat tuntea olevasi väsynyt ja haluat nukkua koko ajan. Saatat kokea, että sinulla on vaikeuksia suoriutua arjen perustehtävistä, ja tunnet ​​ettei kehossasi ole energiaa:

 • Olet väsynyt iltapäivällä
 • Olet väsynyt koko ajan
 • Olet poikkeuksellisen väsynyt ja uupunut
 • Koet ns. aivosumua tai keskittymisvaikeuksia
 • Koet motivaation puutetta ja mielialan laskua

Alla tarkastelemme joitain mahdollisia syitä siihen, miksi tunnet epänormaalia väsymystä.

Ruokavalio

Väärä ruokavalio, jossa on vähän vitamiineja ja kivennäisaineita, voi johtaa alhaisiin energiatasoihin. Sinun tulisi mieluiten yrittää suosia ruokavaliota, joka sisältää runsaasti vihanneksia, täysjyvätuotteita ja proteiineja. Esimerkiksi sekä magnesium että sinkki ovat tärkeitä edistettäessä testosteronin tuotantoa kehossa.

Eikä vähäisimpänä: B6-vitamiini auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta.

Treenaaminen

Liikunta auttaa lisäämään adrenaliinin ja testosteronin tuotantoa, mikä puolestaan ​​voi lisätä energisyyttä. Jos et ole harrastanut pitkään aikaan liikuntaa, saatat huomata, että lihaksesi heikkenevät, mikä voi tehdä sinulle väsyneemmän ja huonomman olon.

Liiallinen liikunta voi myös saada sinut tuntemaan väsymystä. Yritä löytää hyvä tasapaino pitääksesi energiatasojasi yllä.

Jos harrastat liikuntaa aktiivisesti, on sitäkin tärkeämpää täydentää terveellisiä ravintoaineita saadaksesi enemmän energiaa.

Jos sinun on vaikea päästä alkuun, kokeile kevyitä harjoituksia, kuten reipasta kävelyä. Huomaat toivottavasti jo nopeasti, että energisyytesi palaa vähitellen takaisin.

Säännöllinen liikunta voi myös parantaa unen laatua.

Syynä usein alhainen testosteronitaso

Normaalit testosteronitasot ovat tärkeitä sekä henkisen että fyysisen suorituskyvyn ylläpitämiseksi.

Mutta kun vanhenemme, kehomme alkaa tuottaa vähemmän testosteronia. Se voi johtaa matalaan energiatasoon ja väsymykseen.

Alhaisen testosteronitason oireet:

 • Vähentynyt energisyys ja kestävyys
 • Ärtyneisyys
 • Masennus
 • Keskittymisvaikeudet
 • Vähentynyt hiusten ja parran kasvu
 • Vähentynyt lihasmassa
 • Heikentynyt luusto
 • Erektiohäiriöt
Keskimääräinen testosteronitaso miehillä eri ikäryhmissä

Huonot nukkumistavat

Ehkä kamppailet sen suhteen, että et saa tarpeeksi unta joka yö. Hyvä vinkki on mennä nukkumaan säännöllisin kellonajoin joka ilta. Yritä nukkua 7-8 tuntia yössä.

Jos uniapnea voisi olla kohdallasi huonon unen syy, keskustele lääkärin kanssa. Uniapnea on unihäiriö, jossa hengitys estyy unen aikana. Tämä johtaa useisiin heräämisiin ja huonoon unen laatuun, mikä voi väsyttää seuraavana päivänä.

Liian vähän vettä

Kehomme tarvitsee runsaasti vettä pysyäksemme hyvin nesteytettynä. Muussa tapauksessa kuivuminen voi aiheuttaa matalaa energiatasoa ja väsymystä.

Tämä pätee erityisesti, jos harrastat aktiivisesti liikuntaa ja treenaat. Muista, että jos sinulla on jano, olet jo kuivunut.

Yritä pitää vesipullo aina saatavilla ja juo vettä useasti pitkin päivää.

Hanki energisyys takaisin T8: n avulla 

Jos sinulla on matala testosteronitaso, voi olla erityisen vaikeaa löytää energiaa ja intoa liikuntaan ja terveellisempään ruokavalioon. Päivittäinen T8-annos tarjoaa keholle sinkkiä, joka auttaa ylläpitämään normaalia testosteronipitoisuutta veressä sekä magnesiumia ja B6-vitamiinia, jotka auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta. Jo lyhyen käytön jälkeen voit huomata, että olet energisempi, sinulla on enemmän seksuaalista halukkuutta ja intoa liikuntaan. Se on hyvä alku kaikelle.

Kokeile T8 60 päivää

50% alennuksella nyt vain 17,25€

Kirjoita puhelinnumerosi

Sinut ohjataan tilauslomakkeeseen, joka on esitäytetty puhelinnumeroosi liittyvillä tiedoilla. Et tilaa vielä mitään.

Ei etukäteismaksua

Ei ostovelvoitteita

14 päivän peruutusoikeus

Ilmainen toimitus