Keski-iän kriisi: Apua, mitä on tekeillä?

Keski-iän kriisi oli ennen vain kaukainen ääni sinua 20 vuotta vanhempien keskuudessa. Yhtäkkiä tajuat, että sinusta on tullut heidän kaltaisensa. Ikääntymisen merkit, joiden ei pitänyt koskaan osua sinuun, ovat nyt vieneet sinut maagisella voimalla. Mitä teet?

Keho on selvästi muuttunut. Hiusraja on noussut ja jää näkyville selvemmin. Entä kaukaiset muistot vatsan six packista? Miksi väsyn niin nopeasti? Onko tämä se vaimo, jonka kanssa elän loppuelämäni?

Tervetuloa avoauto tai moottoripyörä. Olet täysin normaali!

Keski-iän kriisi on emotionaalinen kriisi, joka tapahtuu sekä miehille että naisille, kun ymmärrämme, että elämä ei ehkä sittenkään ole niin ikuista. Ja vaikka tämä kriisi saattaa koetella molempia sukupuolia, erityisesti miehillä on taipumus toimia löytääkseen tiensä takaisin nuoruuteen.

Silloin seurauksena voi olla äskettäin hankittu moottoripyöräkortti takataskussa ja ylinopeussakko maksettavana.

Milloin keski-iän kriisi vaikuttaa miehiin?

Tämä käännekohta elämässä vaikuttaa yleensä 45–64-vuotiaisiin miehiin. Lohtu on se, että se ei ole kriisi, joka kestää eliniän, vaan se menee ohi noin 3-10 vuoden kuluessa. Naisilla se kestää usein 2-5 vuotta.

Tämän seurauksena kriisi ei johdu vain fyysisistä muutoksista, vaan myös siitä, että kritisoimme ja kyseenalaistamme itseämme ja käsittelemme elämää sellaisena, miksi se on tullut. Oliko tämä se ura, jonka kuvittelin? Näinkö haluan elää elämääni?

Tuntuu kuin aika olisi loppumassa.

Mikä on keski-iän kriisi?

Keski-iän kriisi käynnistyy usein nuoruuden identiteetin menetyksen seurauksena. Yhtäkkiä löydät itsesi keski-ikäisten ihmisten riveistä. Tämä on psykologinen kriisi, jossa teemme itsellemme ajatuksia iästämme, elämän lainalaisuuksista ja ehkä ansioiden puutteesta aikuisuudessa.

Siksi ei myöskään ole harvinaista kokea alakuloa, mutta myös tehdä täysin uusia muutoksia elämässämme.

Keski-iän kriisi on suhteellisen uusi termi, jonka kanadalainen psykoanalyytteri Elliott Jaques esitteli vuonna 1957. Hän tarkasteli useiden säveltäjien ja taiteilijoiden uraa, ja artikkelissa hän esitteli muutoksia heidän työtyylissään sekä selkeän tuottavuuden menetyksen heidän keskuudessaan, kun he täyttivät 35 vuotta.

Miksi keski-iän kriisi syntyy?

Huomaa, että keski-iän kriisi on ilmiö, joka voi iskeä sokeasti, eivätkä kaikki koe minkäänlaista kriisiä. Toiset taas tarvitsevat apua sen läpi selviämiseen.

Tutkimukset osoittavat kuitenkin, että joillakin persoonallisuustyypeillä on suurempi riski saada vaikutuksia kuin toisilla. Ja myös ihmisillä, jotka aiemmin elämässään ovat kamppailleet henkisten haasteiden kanssa.

Mutta siitä huolimatta on tosiasia, että jokaiseen voi vaikuttaa terveystilanne ja pesästä ulos kasvavat lapset, vanhempien menetys, elämäkumppanin valinta (tai sen puute) tai urapolku, joka ei ehkä ole mennyt suunnitelmien mukaan.

Sitten vielä kaikki muut arjen stressitekijät tulevat lisäksi.

Tien päässä tuntuu siltä, että on vaikea olla 40-, 50- tai 60-vuotias mies.

Onneksi keski-iän kriisi on väliaikainen

Keski-iän kriisin yleiset merkit

Alla voit lukea yleisiä merkkejä keski-iän kriisiä läpikäyville miehille:

  • Mielialan vaihtelut: Monet miehet saattavat tuntea lisääntynyttä temperamenttia ja ärtyneisyyttä. Usein tämä ilmenee täysin perusteettomasti lähimmäisillesi.
  • Masentuneisuus ja ahdistuneisuus: Keski-iän kriisin aikana saatat tuntea olosi surulliseksi, levottomaksi ja alavireiseksi.
  • Unettomuus: Masentavat ajatukset voivat vaikuttaa nukahtamiseen ja unen laatuun.
  • Liiallinen huomio ulkonäköön: Luonnollisen ikääntymisen seurauksena monet miehet alkavat kiinnittää erityistä huomiota ulkonäköön tunteakseen itsensä nuoremmiksi.
  • Lisääntynyt alkoholinkäyttö: Monet keski-ikäiset miehet turvautuvat alkoholiin käsitelläkseen vaikeita tunteita.
  • Loukussa olemisen tunne: Saatat tuntea, että työ, avioliitto ja arki ovat toistuvia askareita (leipääntyminen)

Muita yleisiä merkkejä: Impulsiiviset päätökset, uskottomuus, sivusuhde, vanhojen ystävien korvaaminen nuoremmilla ystävillä ja / tai yleinen äärimmäisen ikävystymisen tunne.

Ehkä se alkaa nyt?

Riippumatta siitä, kuinka vanhaksi olet tullut tai tunnet itsesi, sinun tulee tietää, ettei koskaan ole liian myöhäistä aloittaa uutta aikakautta. Maailma on täynnä sankareita, jotka jättivät jälkensä historiaan vasta 40-vuotiaina. Muutamia mainitakseni:

  • Samuel Jacksonista tuli elokuvatähti 46-vuotiaana Jules Winnfieldin roolissa Pulp Fictionissa.
  • Charles Darwin julkaisi “On the Origin of Species” eli ”Lajien synty” -tietokirjansa vasta 50-vuotiaana.
  • Ray Kroc osti ensimmäisen McDonald’sin heti 50-vuotissyntymäpäivänsä jälkeen.

Yhteistä varttuneemmille aikuisille miehille on, että keho tuottaa vähemmän testosteronia kuin se tuotti parikymppisenä. Testosteroni on tuskin yksin vastaus keski-iän kriisiin, jota käyt läpi, mutta se on tärkeää muun muassa lihasmassalle, parran kasvulle ja seksihaluille. Valitettavasti tämä varasto laskee jo 40 vuoden iästä alkaen.

Jos otat kaksi tablettia T8:a, saat sinkkiä, joka auttaa ylläpitämään normaalia testosteronitasoa veressä, ja normaalia hedelmällisyyttä ja lisääntymiskykyä. Magnesium ja B6-vitamiini auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta. Magnesium edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa, normaalia lihasten toimintaa ja normaalia psykologista toimintaa. Terminalia chebula voi auttaa ylläpitämään vahvaa libidoa.

ILMAISET

POSTIKULUT

TURVALLINEN

TILAUS

NOPEA

TOIMITUS

T8 form #1

Testaa T8 60 päivää

50% ALENNUKSELLA – VAIN 17,25,-

Sinut ohjataan tilauslomakkeelle, joka on esitäytetty puhelinnumeroasi koskevilla tiedoilla, ja josta voit lukea lisää tilauksesta ja ehdoista. Et tilaa vielä mitään.

Mitä tapahtuu, kun teet tilauksen?

I päivä

Tilaa helposti ja kokeile 60 päivää puoleen hintaan.

5-7 päivää

Nopea toimitus. Ilmainen postitus. Huomaamaton toimitus.

30 päivää

Kerro meille 30 päivää ennen seuraavaa toimitusta, jos et halua uutta lähetystä. Seuraava toimitus näkyy laskulla.

60 päivää

Saat uuden 4 kuukauden kulutusta vastaavan lähetyksen hintaan 17,25 Eur per kuukausi (yhteensä 69 Eur).

Mitä tapahtuu, kun teet tilauksen?

I päivä

Tilaa helposti ja kokeile 60 päivää puoleen hintaan.

5-7 päivää

Nopea toimitus. Ilmainen postitus. Huomaamaton toimitus.

30 päivää

Kerro meille 30 päivää ennen seuraavaa toimitusta, jos et halua uutta lähetystä. Seuraava toimitus näkyy laskulla.

60 päivää

Saat uuden 4 kuukauden kulutusta vastaavan lähetyksen hintaan 17,25 Eur per kuukausi (yhteensä 69 Eur).