Kaikki kiimaisena olemisesta: (kuuma) opas himoon

Joillakin seksihalun puute eli haluttomuus voi vaikuttaa sekä parisuhteeseen että elämänlaatuun, kun taas toisilla on vaikeuksia, koska he käyttävät paljon energiaa liialliseen seksihaluun. Siitä huolimatta: seksuaalinen halu on hyvin henkilökohtaista ja yksilöllistä. Missä sitten menee himokkuuden raja? Ja onko mitään, mitä voit tehdä seksihalullesi?

Kiimaisena oleminen tarkoittaa, että kiihotut seksuaalisesti ja sinulle tulee halu harrastaa seksiä tai masturboida. Se on luonnollinen osa seksuaalisuuttamme, mutta liiallinen määrä haluja voi vaikeuttaa keskittymistä työssä tai aiheuttaa muita ei-toivottuja tunteita.

Lisäksi reagoimme usein eri tavoin kiimaan ja kiihottumiseen. Jotkut kokevat sen täysin luonnollisena, kun taas toisille se herättää syyllisyyden tai häpeän tunteita. Ja heikentyneellä seksihalulla voi olla myös seurauksia parisuhteessa.

Mutta pohjimmiltaan kiima liittyy biologisesti siihen, että:

Meidän pitäisi lisääntyä.

Millaista on olla kiimainen?

Kun ajattelet jotain, mikä tekee sinusta kiihottuneen, kehossasi tapahtuu muutoksia. Muun muassa sukupuolielinten alueelle virtaa runsaasti verta, elin turpoaa kooltaan ja joillakin se tulee hieman tummemmaksi.

Tämä tapahtuu sukupuolesta riippumatta. Puhumme usein “tykytyksestä” ja lämpimästä tunteesta alavatsassa. Myös muualla kehossa tapahtuu paljon:

Pulssi ja verenpaine kohoavat, hengitys nopeutuu vähitellen ja ihon lämpötila nousee. Biologisesti tarkasteltuna syy, miksi saamme erektion, on se, että voimme olla yhdynnässä ja lisääntyä.

Mutta joillekin voi olla vaikeaa samaistua meissä olevaan seksuaaliseen vaistoon. Se voi johtaa vaikeisiin tunteisiin, joista voit lukea alempana.

Leikittele ja sytytä himosi.

Opi olemaan kiimainen

Tietysti on tilanteita, joissa kiimaisuus voi olla sekä turhauttavaa että häiritsevää. Mutta on tärkeää muistaa, että seksuaalinen halu on täysin luonnollinen osa ihmisyyttä.

Jos kamppailet alhaisen libidon kanssa, voit itse asiassa harjoitella seksihaluasi. Sinun täytyy yksinkertaisesti altistaa itsesi enemmän seksille, olipa se sitten eroottisten lehtien tai kirjojen lukemista, TV-ohjelmien katselua, tai elokuvia, jotka herättävät sinussa seksuaalisia tunteita ja jotka voivat tehdä sinusta rennomman ja virittäytyneemmän.

Sen ei kuitenkaan tarvitse olla pornon katsomista, se voi yhtä hyvin olla seksikäs kohtaus elokuvasta tai sarjasta, joka saa sinut kihelmöimään.

Eikä vähäisimpänä, on tärkeää, että opit puhumaan seksistä, varsinkin jos sinulla on vaikeuksia selvittää omaa seksuaalisuuttasi ja halujasi. Ei ole harvinaista vältellä keskusteluja seksistä ja haluttomuudesta, jopa oman kumppanisi kanssa.

On olemassa useita tapoja lisätä seksihalua:

Vähennä stressiä: Yritä löytää ratkaisu stressiin liittyviin ongelmiin, olipa kyseessä työ tai koti. Stressi voi johtaa korkeisiin kortisolitasoihin kehossa, mikä voi häiritä sukupuolihormonia. Keskustele vaimosi, tyttöystäväsi tai pomosi kanssa ja katso, voiko se auttaa.

Syö oikein: Joidenkin elintarvikkeiden katsotaan voivan vahvistaa libidoa. Näitä ovat viikunat, banaanit ja avokadot. Nämä tarjoavat myös monia hyviä vitamiineja ja kivennäisaineita, jotka voivat lisätä verenkiertoa sukuelimiin ja vahvistaa seksielämää.

Hyvät unirutiinit: Hyvät yöunet ovat monen muun lisäksi hyväksi myös libidon vahvistamiseen. Esimerkiksi pieni naisilla tehty tutkimus osoittaa, että tyydyttävä uni lisäsi seksihalua seuraavana päivänä.

Alkoholi ja tupakka: Lasillinen silloin tällöin ei vahingoita seksihalua, mutta jos juot suuria määriä alkoholia, se voi vaikuttaa verenkiertoon sukupuolielimissä ja tappaa seksihalut. Monet ihmiset kokevat paremmat energiatasot, kun he lopettavat tupakoinnin.

Masturboinnin taito

Jos olet kasvanut kodissa, jossa itsesi koskettaminen on ollut syntiä, tai jos seksistä on puhuttu vähän, et ehkä ole koskaan oppinut normaalia ja tervettä suhdetta itsetyydytykseen. Monille se tarkoittaa seksuaalisen halun ja kiimaisuuden yhdistämistä häpeään tai hämmennykseen.

Varaa aikaa itsellesi. Miestenlehdet ovat yksi keino stimuloida haluja.

Mutta masturbaatiolla voi olla monia etuja seksuaalisen vapautumisen lisäksi. Opit olemaan sinut kehosi kanssa ja opit, kuinka haluat tulla kosketetuksi. Itsetyydytys voi vähentää stressiä ja saada kehon erittämään endorfiineja, kehon haluhormonia. Jopa rakkaushormoni oksitosiinin määrä lisääntyy, kun saamme orgasmin.

Varaa siis aikaa itsellesi ja omalle nautinnollesi, olitpa sitten sinkku tai parisuhteessa.

Kun seksi puuttuu suhteesta

Suhteen alussa ollaan usein avoimia tutkimaan toisiaan enemmän. Mutta muista, että seksuaalisuutta, kuten kaikkea muuta, on myös vaalittava. Mitä tyytyväisempi olet seksielämääsi, sitä parempi parisuhteesi yleensä on.

Jos kamppailet alhaisen seksihalun kanssa parisuhteessa, voi olla hyvä idea kysyä itseltäsi, oletko tyytyväinen suhteeseen sellaisena kuin se on.

Alhainen libido voi johtua seuraavista:

 • Olet alkanut kyllästyä pitkäaikaisessa suhteessa
 • Seksuaalisen vetovoiman menetys
 • Ratkaisemattomia konflikteja ja riitoja usein
 • Huono kommunikointi
 • Vaikeus luottaa toiseen

Se voi myös koskea puhtaasti fyysisiä ongelmia, kuten:

 • Erektiohäiriö
 • Emättimen kuivuus
 • Seksi tekee kipeää
 • Orgasmin kyvyn puute
 • Vaginismi (lantion lihasten tahaton jännitys tai supistuminen).

Mieti, mitä tarvitset säilyttääksesi ja ylläpitääksesi jännitystä suhteessa. Esimerkiksi mitä teit suhteen alussa?

Tyynysotaa kuin suhteen alussa?

Milloin kannattaa hakea apua?

Kuten olemme saaneet lukea, on täysin normaalia olla kiimainen, vaikka se voi olla joskus sekä häiritsevää että hämmentävää. Mutta joillekin seksuaalisen halun tunne ja kiihottuminen voivat pahimmassa tapauksessa liittyä häpeään tai syyllisyyteen.

Ihmisillä, jotka ovat kasvaneet tiukoissa uskonnollisissa kodeissa ja tietyissä kulttuureissa, nähdään usein yhteys luonnollisen libidon ja syyllisyyden välillä. Silloin saatat tarvita lisäapua tunteidesi käsittelyyn.

Seksuaaliterapeutti voi auttaa sinua, jotta:

 • Opit, mitä on terve seksuaalisuus ja käyttäytyminen
 • Löydät tapoja lähestyä omaa seksuaalisuuttasi
 • Työstät tukahdutettuja haluja
 • Opit hallitsemaan paremmin ajatuksiasi

Joissakin tapauksissa äärimmäinen ja pitkittynyt itsetyydytys voi sisältää hyperseksuaalisuutta ja pakko-oireista seksuaalista käyttäytymistä.

Jos huomaat jonkin näistä taipumuksista, voi olla hyödyllistä keskustella terapeutin kanssa.

Seksuaalinen halu ja testosteroni

On siis useita syitä, miksi seksihalu katoaa vuosien mittaan. Mutta ehkäpä yleisin syy siihen, miksi asiat mutkistuvat, on kehon hormonien muuttuminen. Testosteroni on uskomattoman tärkeä miehen seksihalulle ja kyvylle.

Päivittäinen T8:n saanti antaa keholle sinkkiä, mikä auttaa ylläpitämään normaalia testosteronitasoa veressä, sekä magnesiumia ja B6-vitamiinia, jotka auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta. Magnesium edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa, normaalia lihastoimintaa ja normaalia psykologista toimintaa. Terminal chebula voi auttaa ylläpitämään vahvaa libidoa.

ILMAISET

POSTIKULUT

TURVALLINEN

TILAUS

NOPEA

TOIMITUS

T8 form #1

Testaa T8 60 päivää

50% ALENNUKSELLA – VAIN 17,25,-

Sinut ohjataan tilauslomakkeelle, joka on esitäytetty puhelinnumeroasi koskevilla tiedoilla, ja josta voit lukea lisää tilauksesta ja ehdoista. Et tilaa vielä mitään.

Mitä tapahtuu, kun teet tilauksen?

I päivä

Tilaa helposti ja kokeile 60 päivää puoleen hintaan.

5-7 päivää

Nopea toimitus. Ilmainen postitus. Huomaamaton toimitus.

30 päivää

Kerro meille 30 päivää ennen seuraavaa toimitusta, jos et halua uutta lähetystä. Seuraava toimitus näkyy laskulla.

60 päivää

Saat uuden 4 kuukauden kulutusta vastaavan lähetyksen hintaan 17,25 Eur per kuukausi (yhteensä 69 Eur).

Mitä tapahtuu, kun teet tilauksen?

I päivä

Tilaa helposti ja kokeile 60 päivää puoleen hintaan.

5-7 päivää

Nopea toimitus. Ilmainen postitus. Huomaamaton toimitus.

30 päivää

Kerro meille 30 päivää ennen seuraavaa toimitusta, jos et halua uutta lähetystä. Seuraava toimitus näkyy laskulla.

60 päivää

Saat uuden 4 kuukauden kulutusta vastaavan lähetyksen hintaan 17,25 Eur per kuukausi (yhteensä 69 Eur).

Lähteet: