Fenugreek: Muinainen terveyden salaisuus

Tällä ainutlaatuisella kasvilla sanotaan olevan useita terveysvaikutuksia, ja sitä käytetään myös mausteena ruoanlaitossa. Sekä siemenet että lehdet ovat syötäviä – siemenet maistuvat makealta kuin vaahterasiirappi, jos niitä paahdetaan kevyesti pannulla.

Fenugreek eli sarviapila, jota kutsutaan latinaksi nimellä Trigonella foenum-graecum, on kasvi, joka kasvaa Välimeren alueella ja Etelä-Aasiassa. Se voi ulottua puolitoista metriä maanpinnan yläpuolelle, sillä on vaaleanvihreät lehdet, valkoiset kukat ja erityisesti sen siemenet ovat suosittuja sekä intialaisissa että thaimaalaisissa ruoissa.

Fenugreek on myös vanhin leivontamauste, josta tiedetään, ja sitä käytetään muun muassa naan-leivässä ja egyptiläisissä leivissä. Siemeniä voidaan käyttää myös salaateissa.

Lisäksi fenugreekiä on käytetty tuhansien vuosien ajan vaihtoehtoisessa ja kiinalaisessa lääketieteessä ihmelääkkeenä paremman terveyden saavuttamiseksi.

Muinainen perinne

Sanotaan, että siemenet voivat lisätä rintamaidon tuotantoa imettävillä naisilla, ja sen pitäisi olla hyvä ruoansulatushäiriöistä kärsiville. Eikä vähäisimpänä, sen pitäisi tehdä hyvää iholle. Nämä ovat vain joitain syitä siihen, miksi sitä on käytetty lääkinnällisesti vuosisatojen ajan, mukaan lukien perinteinen arabialainen, kreikkalainen ja intialainen lääketiede.

Fenugreekin eli sarviapilan siemenillä on todella karvas maku, mutta kevyesti paahdettuna ne saavat makean, jopa karamellisen tai siirappisen jälkimaun. Siksi ne ovat niin suosittuja mausteina ruoanlaitossa muun muassa keitoissa, leivissä ja muhennoksissa. Ne antavat hyvän ja täytelaisen maun monille kulinaarisille annoksille.

Sarviapilan lehtiä voidaan käyttää sekä tuoreina että kuivattuina ruoanlaittoon.

Intiassa sarviapilaa syödään myös vihanneksena.

Sukuviettiä kiihottava lemmenrohto

Kasvi on myös monien vuosien ajan nähty mahdollisena lemmenrohtona, afrodisiakumina, ts. sen pitäisi pystyä lisäämään seksuaalista halua. Vaikutuksen saamiseksi pitäisi kuitenkin syödä suuria määriä kasvia.

Voit tehdä yrttiteetä sarviapilasta käyttämällä kahta teelusikallista siemeniä 2,5 dl vettä. On suositeltavaa, että kaadat ensin kylmää vettä siementen päälle ja jätät ne viiden tunnin ajaksi pehmenemään. Sen jälkeen seosta kuumennetaan ja keitetään minuutin ajan, ennen kuin siemenet suodatetaan ja tee on valmis juotavaksi.

Voit juoda 2-3 kupillista sarviapilaa päivittäin. Maku on vielä parempi, jos lisäät vähän hunajaa, piparminttua tai sitruunaa.

Sen lisäksi, että sarviapilaa käytetään laajalti useissa terveysongelmissa, sitä käytetään myös kosmetiikassa, kuten saippuassa ja shampoossa.

Runsaasti proteiinia

Sarviapila sisältää 23-26% proteiinia, 6-7% rasvaa ja 58% hiilihydraatteja. Se on myös hyvä sekä raudan että kalsiumin lähde.

Sarviapila ravintolisänä

T8 on ravintolisä, joka sisältää jopa 200 mg sarviapilaa. Lisäksi T8 kattaa päivittäisen sinkki-, magnesium- ja B6-vitamiinitarpeesi. Sinkki auttaa ylläpitämään normaalia testosteronitasoa veressä, magnesium ja B6-vitamiini vähentävät väsymystä ja uupumusta.

Kokeile T8 60 päivää

50% alennuksella nyt vain 17,25€

Kirjoita puhelinnumerosi

Sinut ohjataan tilauslomakkeeseen, joka on esitäytetty puhelinnumeroosi liittyvillä tiedoilla. Et tilaa vielä mitään.

Ei etukäteismaksua

Ei ostovelvoitteita

14 päivän peruutusoikeus

Ilmainen toimitus